Lokalpatrioti Rijeka • Pogledaj temu - Nepoznate lokacije

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Nepoznate lokacije

Prije svega dobrodošli na forum. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 915

Re: Nepoznate lokacije

Post broj:#61  PostPostao/la Adamić » 12.12.2009, 20:58

Meni liči na Banderovo a brda bi bila tamo gdje su sad Skurinjski neboderi..
Sta vi kažete?

Znači to bi bila onda ova brda.
Slika
Slika
Slika
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

gost

Post broj:#62  PostPostao/la gost » 12.12.2009, 21:02

Ove sve koje sam stavljao su iz iste serije - još imam jednu nepoznatu i to je to...

Malo sam bio proučavao razne stare karte iz "kartografije" i kako su prije kvartovi dosta drugačije izgledali, volio bi vidjet slike od svakog kvarta, kao šta su slike iz ovog podforuma, tko zna koliko takvih ima, a da nisu razglednice....

Pokušavam u zadnje vrijeme rekonstruirati cestu koja vodi od centra prema Zametu t.j. kako je izgledala prije autostrade ili zvonimirove...

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 274

Post broj:#63  PostPostao/la nikola » 12.12.2009, 21:29

Adamić napisao:Meni liči na Banderovo a brda bi bila tamo gdje su sad Skurinjski neboderi..
Sta vi kažete?

Teško je to reći po ovim snimkama.Trebalo bi otići gore na to brdo (to bi bila pozicija iznad T-Com-ovog nebodera) i vidjeti da li još postoji ova kuća desno.
Ali mislim se, na tom brdu je u to doba bilo par kuća i ništa više, što bi Zanella tamo vodio kampanju?Meni daje na Drenovu, onaj dio kada se od groblja dižeš na glavnu cestu, pa na raskrižju je kuća gdje je trgovina auto dijelkova "Ružić", a iza su okolna brda.A vidjet ćemo!
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#64  PostPostao/la Adamić » 14.12.2009, 16:10

Pitao sam kolegicu koja tamo živi ,rekla mi je da to nije tamo.

Znači taj dio Bulevard,Skurinje nije ,ima li koga sa Drenove na ovom forumu gdje su ti lokalpatrioti ? :lol:

gost

Post broj:#65  PostPostao/la gost » 21.12.2009, 10:56

Znamo li šta o ovoj slici

Slika

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#66  PostPostao/la Adamić » 21.12.2009, 11:50

Opet ,ja kažem necemo se snaci više u ovoj temi budemo li...stavljali sliku za slikom. Pustio sam da se stavljaju ovdje slike jer su bile iz iste serije (Zanella) ,otvorite slobodno novu temu ako vas zanima nešto za neku fotografiju.

Sta nije bolje otvoriti novu temu i da se koncetriramo samo na tu fotku nego skakati s jedne fotke na drugu a neke nismo ni riješili još pa se bezveze vuku repovi.

PS. Sto se tiče ove fotke , imam negdje odgovor za ovu sliku ali prvo moram naci sliku na svojem kompu.

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#67  PostPostao/la nikola » 9.1.2010, 23:58

ilirija napisao:Znamo li šta o ovoj slici

Slika

Uz ovu sliku ide i tekst.Preveden s moje strane glasi:
Povijest pločice Rijeke vrlo je zanimljiva jer se mijenja više puta u nekoliko godina.
Do 1919.god.grad je bio dio A-U carstvu, a time i A-U pločice na korištenju, sa slovnom oznakom F.Ovo što se vidi na slici je ta pločica, dakle izdana prije 1919.god.dok je Fiume bila pod Austro-Ugarskom.
Kasnije, od 1919 - 1924.god. Rijeka je bio slobodan grad i nije poznato kakve su se pločice koristile,, iako je vjerovatno imalamposebne pločice kao što su koristili Trentino i Trieste.1924.god.Fiume postaje talijanski grad, pa je zauzeo broj 76.God.1927.uveden je kod pokrajne i u početku je u uporabi FU, a 1930 god. zamjenjeno je u FM.
nakon II WW, Rijeka je postala dijelom Jugoslavije te se talijanske pločice više nisu koristile.
Za napomenuti je da se na slici vidi na automobilu u daljini, na lijevom dijelu branika ovalna oznaka Austro-Ugarske monarhije.
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#68  PostPostao/la nikola » 18.1.2010, 12:21

Valjda znate gdje je ovo?
Slika

gost

Post broj:#69  PostPostao/la gost » 18.1.2010, 12:25

Naravno - žao mi je što danas ne izgleda malo bolje, jer je baš predivna građevina, najljepša vodosprema koju sam vidio...

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#70  PostPostao/la Adamić » 18.1.2010, 13:51

Ja nikako da odem vidjeti uživo ovu građevinu,znam da je negdje na potezu od Pećina . Mi može tko reci gdje se točno nalazi ovo da ne lutam bez veze?

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#71  PostPostao/la nikola » 18.1.2010, 15:04

Adamić napisao:Ja nikako da odem vidjeti uživo ovu građevinu,znam da je negdje na potezu od Pećina . Mi može tko reci gdje se točno nalazi ovo da ne lutam bez veze?

Slika

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#72  PostPostao/la Adamić » 18.1.2010, 15:18

A skroz gore je iznad gimnazije....nisam znao. Hvala puno Nikola na karti, da li se može unutra slobodno uci i razgledati ?

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#73  PostPostao/la nikola » 18.1.2010, 15:27

Da, da, slobodno dođeš tamo.Sa donje strane ti je bazen-fontana sa kornjačama, klupice uz zid vodospreme, a sa gornje strane lijepi pogled i parkić.Fotić u ruke i možeš ići.

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#74  PostPostao/la Adamić » 18.1.2010, 15:35

Da ,obavezno moja sljedeca lokacija. :slikanje: :zastava:

Danas sam se išao setati kod Doma mladih ,predivno je . Ima dosta starih kuca okolo koji sigurno imaju preko 100 godina. Unutar doma ima staza za bicikle gdje djeca vjezbaju pravilno upravljati biciklom.

Patriota samo tako
Quarnero
Quarnero

Teme: 3

Post broj:#75  PostPostao/la Patriota samo tako » 22.2.2010, 16:48

nikola napisao:Bojim se da je nerješiva, ali neka nje tu, možda naletimo.Kada bi znali povod okupljanja (nije im valjda fotograf došao raditi "milenijsku fotografiju"?) a i radi se o nekom trgu.Pa vidjet ćemo.
A već kad sam tu, da komentiram i samu sliku.
Da, stvarno hrpa dječice mora da im je to bio doživljaj godine!Pa čekaj malo, to je slika iz serije slika o izborima za prvog Predsjednika države Rijeke.Isprepleteni lovor preko trga, na vrhu piše W ZANELLA, a što piše na onoj ploči u sredini, to ne raspoznajem.Dakle, znamo povod okupljanja.
A gledajući malo ove kuće na slici, trg i kartu starog grada, ja bi rekao da se radi o trgu sv.Barbare, kod caffe "Sport".

Da, slažem se sa tobom, i ja isto mislim da je to na trgu Sv. Barbare, a sa lijeve strane bi bila Zg banka i Dva lava....
Reci čovjeku da u svemiru ima 300 milijardi zvijezda i vjerovat će ti, ali reci mu da je ova klupa pored njega upravo obojana i morat će je dotaknuti prstom da se uvjeri!

Patriota samo tako
Quarnero
Quarnero

Teme: 3

Post broj:#76  PostPostao/la Patriota samo tako » 22.2.2010, 16:54

Adamić napisao:Slika
Slika

Slika
Slika

:bravoveliki: Riješene su slike. Bravo nama :!: :zastava:

Ne mogu vjerovati, buljim u ove slike i čudim se kako smo povezali to sve. Jednostavno kuce neke mogu biti i srušene ali "duša" ulice ostaje.

:bravoveliki: svaka ti dala čovječe!!!
Reci čovjeku da u svemiru ima 300 milijardi zvijezda i vjerovat će ti, ali reci mu da je ova klupa pored njega upravo obojana i morat će je dotaknuti prstom da se uvjeri!

gost

Post broj:#77  PostPostao/la gost » 18.3.2010, 10:59

Obnova grada nakon rata. Znamo li gdje je to?

Slika

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#78  PostPostao/la Adamić » 18.3.2010, 11:18

Da to je negdje ispod Zvonimirove , tamo se je nalazila industrija koja je bombardirana. Ne bi sad točno u detalje ali to je uglavnom tamo.

Slika

Slika

sec

Post broj:#79  PostPostao/la sec » 18.3.2010, 13:12

vise istocnije od fotografija sto ih je stavio adamic !

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#80  PostPostao/la Adamić » 29.3.2010, 23:24

Gdje je ovo ? Meni slici na građevinski faks. :ne znam:

Slika
Fiume, Sanatorio Fiumano Via Leonardo da Vinci