Vila CarringtonVila Carrington, ili bolje rečeno zgrada na adresi Šetalište
13. divizije 24, izgrađena je 1987. godine. Stanari ne vole da je se naziva nadimkom »karingtonka« jer to podrazumijeva luksuz kojeg tamo ipak, tvrde, nema. Pojedinci ističu da izgradnja nije bila kvalitetna, upozoravaju na zidove od siporeksa zbog kojih je zvučna izolacija jako loša, fasadu koja je u raspadajućem stanju, probleme s krovom... A stanovi, površine od 60 do 100 kvadrata, su među najskupljima u gradu.
Zvučni naziv zgrada je, prema tvrdnjama stanara, dobila zato što su u stanove trebali biti smješteni dirktori vodećih riječkih tvrtki osamdesetih godina, ali zbog nekih afera oni su uglavnom odustali pa se uselila »obična raja«. Danas na vratima ipak ne nedostaje poznatih prezimena, stanove u »karingtonki« ima nekoliko viđenijih Riječana poput poduzetnika Mirka Pavičića, dugogodišnjeg pročelnika za financije Grada Rijeke Tripe Grahovca, ginekologa Vedrana Frančiškovića, pedijatra Antona Sassa...
-----------------------------------------------------------------------

- vilacarrington.jpg (231.52 KiB) Pogledano 6523 puta
Mislim da je to ova zgrada ?! Ako netko bude u polazu neka provjeri broj 24,baš me zanima.
Piše na zgradi da je izgrađena 1988 , GRO Matulji .
KarlaRi je dobro rekla ja mislim.
viewtopic.php?f=32&t=839&start=230