Post broj:#3
Postao/la PODUCKAR » 21.4.2017, 14:13
Slažem se s tobom oko izbora originala, ali ova razglednica bi mi bila idealna jer na nju ide docrtana manja kolona Učkara koji su natjerani u zbjeg (imaju i kola i volove, pa mogu ići samo po ovom, neasfaltiranom, putu inače bi možda koristio i sadašnju fotografiju ali su ceste asfaltirane, ili se na slici nalaze kakvi kablovi od struje, saobraćajni znakovi itd.). Mislio sam da ukoliko je moderatorica VEŽIĆANKA stavila logo localpatriota na razglednicu da njoj je netko dao na uvid original. Volio bih da se ona o tome očituje pa da znamo na čemu smo. S druge strane možda i netko od membera možda ima navedenu razglednicu pa je posudi za skeniranje.
Što se tiče Policijske regimente Bozen sve je konzultirano i par slika će biti stavljeno u knjizi. Birao sam one koje nemaju ispod njihov vodeni pečat jer ne znam koliko bi me teretili za plaćanje. Inače ova njihovu arhiva postoji jer su imali profesionalnog snimatelja koji je išao za regimentom i snimao te kasnije sve ostavio gradu Bozenu tj. Bolzanu. Iako se Učka dogodila prvi i drugi dan nakon Lipe, snimatelj nije nažalost snimio stradanje i žrtve ili barem zbjeg ljudi već se je zadovoljio fotografiranjem jedinica po položajima oko stegnutog obruča.