Pero guska napisao:To je logično kada se uzme u obzir da je Rijeka bila drugi grad i druga država. A stanica Sušak je današnji teretni kolodvor Brajdica.
Što se tiče onog tunelića mislim da se radi o skloništu jer s druge strane sigurno nema nikakvog izlaza, a nema ni logike da bi bilo pošto je ulica Drage Gervaisa povišena u odnosu na ulaz tunela i kako se udaljavaš od pruga tako je sve viša.

milic napisao:Znači, imamo ta vrata za ulaz u tunelić. Nisam se s njima zamarao, drugi put ću.
Želio sam vidjeti ima li negdje kakav znak da je tunelić, tj. prolaz ostavio traga s druge strane pruge.
I nisam ga našao. Pruga je na nižem nivou nego okolno područje pa i nema neke logike.
miliću!

Još nešto! Unatoč "prijateljskim" prigovaranjim između jugoslovenske i talijanske vlade, karabinjeri su odveli na Rijeku trojicu jugoslovenskih državljana, jer su prešli granicu na demarkacionoj liniji kod Sv. Ane. Taki se slučajevi često pojavljuju.

Održana je i sjednica sa koje je izdan "komunike", "da je svako zadržavanje na mostu kod Sv Ane najstrože zabranjeno, dok se sva strana lica imaju smjesta uhapsiti i predvesti na policiju."
Postavljena je i straža, i za jedno dosta dugo vrijeme nije registriran ni jedan nov slučaj.

Vežičanka napisao:pogled na zapad prema mostu. Ne bih ni stavila ovu sliku zbog pre blijede desne strane, ali tu sam naknadno na slici uočila na stijeni nešto što nalikuje na metalne škure. Možda netko zna što je to ili što je to bilo?
Ovo ne znam čemu je služilo

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 22 gostiju