Lokalpatrioti Rijeka • Pogledaj temu - Caserma A. Diaz ili Tehnički fakultet

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Caserma A. Diaz ili Tehnički fakultet

Fotografije, zapažanja, dojmovi i razmišljanja o svemu što je putopisca zaokupilo tijekom obilaska nekog mjesta.
Vežičanka
Moderatorica
Moderatorica
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 177

Re: Caserma A. Diaz ili Tehnički fakultet

Post broj:#21  PostPostao/la Vežičanka » 3.3.2015, 19:29

igorfiume napisao:Nemam slika nažalost, ali ulaz je iza tehničke škole.Ide se do kraja igrališta ispred tehničke škole (prema ulazu u ekonomski fax),prema crkvi.
Nastaviš uz zid pa do kraja.Ulaz je vidljiv i zatvoren sa vratima.

Eugen napisao:Ima slika tog ulaza ranije u temi, .....

Mislite obojica na ovaj ulaz u postu br.13?

Slika

Eugen
Šta da ?
Šta da ?

Post broj:#22  PostPostao/la Eugen » 3.3.2015, 19:47

da, ja sam mislio na taj...trebalo bi ući i otkriti di je drugi ulaz :)

igorfiume
ĆO !!!
ĆO !!!

Post broj:#23  PostPostao/la igorfiume » 3.3.2015, 19:52

I ja mislim da je to taj ulaz...zaletim se jedan vikend pa malo bacim oko.
igorfiume

Papalina
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 7

Post broj:#24  PostPostao/la Papalina » 3.3.2015, 19:54

Diegos napisao:
nikola napisao:izrađena je lijepo, a gore na vrhu kao da prepoznajem pleter, koji je hrvatski simbol, pa ne mogu nikako smjestiti tu fontanu ni u jedno "riječko doba"
Slika

Fontana je izgrađena negdje u 5. mjesecu 1999. zajedno sa onim tribinama iza. Tada je cijeli park uređen ovako kakvog ga danas možemo vidjeti.

Kada sam pohađao Tehnički fakultet krajem 90-ih, taj park je bio u gustom žbunju i nije se ništa vidjelo. Park su prokrčili i očistili, a fontana je postojala unutra.

sposaric
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 3

Post broj:#25  PostPostao/la sposaric » 14.6.2015, 15:07

Već sam dodao svoj pisani prilog u svezi ove vojarne, današnjeg Tehničkog fakulteta, ali moram dodati još nekoje podatke i ovdje zbog umetnutih fotografija.
S obzirom da sam 1961-85. stanovao u Karlovačkoj ulici pod Smućenim bregom, vrlo dobro poznajem svaki pedalj tog područja. U onoj ruševini živio je jedan bračni par koji je došao iz Makedonije. Gospodin je umro početkom 80-ih, a gospođa je radila ukao prodavačica u kiosku. Ne znam gdje je sada, prije 15-ak godina vidio sam je u prostorijama makedonskog društva "Ilinden". Bili su dobri ljudi i često su s mojim roditeljima pili kavu, družili se... Ne znam zašto je ta zgrada još uvijek takva kakva jest, ali po obješenoj robi na konopcu očigledno ondje netko živi i ne bi ih trebali uznemiravati.
Vojna stražarnica je i moja utvrda iz djetinjstva! Bila je još jedna oštećena stražarnica na ulazu u Fakultet s gornje strane preko puta spomenute ruine, ali su je "majstori" srušili i danas je ondje pravo smetlište; nabačena zemlja i šiblje na sramotu fakultetske gospode! Ne znam zašto im je to smetalo?
Ovo sklonište je izuzetno zanimljivo, bilo je predmet naših istraživanja u mladenačkoj dobi. Nigdje čini mi se nema takvog skloništa i trebalo bi ispitati zašto je baš takvo - jedinstveno u našem kraju! Naime, vrlo je plitko i nakon pet-šest metara uskog hodnika račva se u dva djela kao slovo Y. Na kraju svakog kraka nalazi se jedna veća soba s prozorom (!?) prema zidu! Šteta je što se ovo sklonište ne koristi, npr. za uzgoj gljiva, uvjeti su odlični!
Ovaj vodoskok je doslovno istrgnut iz njegova sjedišta jer je smetao na parkingu, odbačen je bio na ovo mjesto kako je prikazano. Trebao je biti razlupan, ali spasio ga je moj brat koji je na vrijeme čuo za to i prevezao ga u svoj vrt, sada se na njemu okupljaju vrabci i živživkaju u očekivanju da iz njega ponovno poteče voda! Obnavlja se, o tome ću vas izvijestiti drugom zgodom!

Ruina u Ulici R. Tomšića.jpg
Ruina u Ulici R. Tomšića.jpg (266.6 KiB) Pogledano 4460 puta

Stražarnica između Karlovačke ulice i Ulice R. Tomšića.jpg
Stražarnica između Karlovačke ulice i Ulice R. Tomšića.jpg (194.38 KiB) Pogledano 4460 puta

Bunker.JPG
Bunker.JPG (340.78 KiB) Pogledano 4460 puta

Fontana.JPG
Fontana.JPG (406.63 KiB) Pogledano 4460 puta

Prethodni

• Similar Topics
    Odgovori
    Pogledano
    Zadnji post

Vrati se na: Putopisi