Adamić napisao:Slikano ispred kuce ispred necijeg dvorista
Malo sam prostudirao ovu fotku ,moj konačan odgovor je da je to ova zgrada iznad marketa Kozala ali nisam 100 % siguran jer su stvari koje su dodane i maknute totalno izmijenila vizuru zgrade. Dodano je novo jedno pročelje zgradi, maknuti su prozori.
Ne vidim gdje bi drugdje bila ta ta lokacija jer dobro poznajem svaki kutak Kozale i Belvedera.
Dragi moji, bojim se kako ću vas razočarati oko ove lokacije! Premda sam vam se pridružio tek nedavno, ovu sam fotku prežvakavao već duuugo. Vrlo sam pažljivo

prostudirao vaše analize, pa danas (s fotićem

, a kako drugačije) pošao na teren koji (uzgred budi rečeno) dobro poznajem.
Bez rezultata.
Baš kao i svi moji i vaši dosadašnji pokušaji (respect članovima za evidentno uložen veliki trud i analize).
Zašto mislim tako:
Naprosto zato jer je riječ o dosta precizno definiranoj višekatnici:
1. Bez balkona (sumnjam da bi se na tako staroj zgradi itko pokušao igrati s nadogradnjom istih, posebno ako u obzir uzmemo u kakvom su stanju održavanja ostale zgrade u kvartu iz tog perioda).
2. Sa bočne strane 4 prozora u nizu, po čitavoj visini - ravne fasade.
3. Sa prednje strane 5 prozora u nizu, po čitavoj visini - ravne fasade.
Takvog objekta naprosto - nema! Ove zgrade koje su vas asocirale na istu konstrukcijski su bitno drukčije izgrađene. Najčešće su duže od 5 prozora u nizu (ako su široke 4 prozora), s balkonima, neravne fasade, drukčijeg rasporeda dimnjaka...
Zaključak:
Bojim se da tražimo zgradu koje naprosto - više nema! Srušena, kao i mnoge druge. Na njenom je mjestu danas vrlo vjerojatno neka novija zgrada (proteklo je gotovo 90 godina, zar ne?), pa je svaki naš daljnji trud - uzaludan. Ako se u potragu za lokacijom ne uključi član obitelji nekog soldata s fotke (koji bi po predaji mogao znati mjesto), mislim da će lokacija ostati vječna enigma!
Eto, to bi bilo moje skromno mišljenje!
Idemo mi tražiti ono što je još "na nogama" iz tog i starijeg perioda!
Zdravi mi i veseli bili!