seas napisao:Zna li neko di se je nalazio ovaj dućan -štamparija G. Jerouscheg. Piše Via del Governo 22. Meni stoji da je to na Korzu, ali mislim da je krivo. Korzo je uvijek bilo Korzo a ne Via del Governo. Na početku mi je izgledalo kao bivši Hotel Royal (Karolina Riječka) i njegovo prizemlje, ali to nije to.

nikola napisao:Valjda nam je promaklo ovo, ali mora ima pravo. Filodrammatica! Mora!!!![]()

Vežica napisao:Meni još nije jasno.
Našla sam ovu sliku Filodramatike na netu i nije mi jasno gdje su bili ti izlozi?

Vežica napisao:Znači montažno stavljeni da se mogu ukloniti poslije. Nisam znala da se to tako radilo.
Čini mi se da su bili dosta plitki jer ne strše nešto izvan fasade što se nazire s desne strane.

nikola napisao:Kod Karoline je riječ o metalnim okvirima, ali da ih se ukloni, ostala bi vjerojatno fasada ili bi je samo trebalo odraditi..i to je to!

Vežica napisao:I bolje da je tako kod Karoline. Da je sasvim montažno, bojim se da bi se davno našao netko da to makne, a baš su lijepi izlozi.

nikola napisao:Kvragu da! Pa sad sam se sjetio metalnih stepenica koje vode na kat...da da, konstrukcija je totalno metalna. Mora, tenks na skretanju pozornosti na to...

Vežica napisao:Ove stepenice koje su sada u Karolini nisu originalne. Prepravljene su.
Ja se sjećam originalnih stepenica u staroj Nami. (Za one mlađe to je bio dućan Narodni magazin u zgradi koja se sad naziva Karolina.)
Stare stepenice su bile strme, drvene i pomalo uske za jedan dućan.
Možda su imale metalnu strukturu, pa obložene drvom, to ne bih znala. Znam da su škripale kad se hodalo po njima.

nikola napisao:Konstrukcija stepenica u Karolini riječkoj je otvorena kod uređenja robne kuće, a stara Nama je bila obučena u drvene škale koje su škripale, da...to je onda sve skinuto i otvorilo se stepenište u prvotnom obliku.

,sjetio sam se!Vrati se na: Pitanja i odgovori
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 137 gostiju