nikola napisao:U načelu se slažem sa time da se aktivnije i agresivnije ide u istraživanje kako bi se otkrila sudbina otpiljene glave. Mene osobno u najmanju ruku čudi da "stari Fiumani" nemaju blage veze o tom događaju i sudbini glave.
Imamo onu sliku u parku pa je za pretpostaviti da je završila u guveru. Sad, što je bilo poslije...
Najbolje bi bilo da kod slijedeće revolucije upadnemo u guver i prekopamo podrumske prostorije.
Glede prijedloga o sjedinjavanju tema u jednu i naslova iste, biti ćete pravodobno izvješćeni.

nikola napisao:Za novine iz onog doba možeš ići u periodiku u Sveučilišnu knjižnicu.

ilirija napisao:salsoul napisao:Loža Kastav?
Rijeka centar
nikola napisao:ilirija napisao:salsoul napisao:Loža Kastav?
Rijeka centar
Tržnica

ilirija napisao:nikola napisao:Tržnica
Tržnica ...

nikola napisao:Kobler zna gdje je to, a vi, znate li gdje se taj mozaik nalazi???
Slikano - jučer, 30.03.2011. godine oko 13,00 sati.
Mjesto slikanja - grad Rijeka, strogi centar, tj. Stari grad
Dakle, u samoj zgradi, tj. palači, na podu se nalazi ovaj mozaik. Šteta da je ostatak poda napravljen u ovom špricanom tonu, meni bi više odgovarala podna cigla. Takva se nalazi u drugoj prostoriji, povišenoj za stepenicu palače i daje osjećaj starine i topline doma i ognjišta (iako je sama prostorija prazna no ja sam je zamislio namještenu drvenim namještajem iz onog doba.
stari mozaik na podu i novo pridodani elementi
kockasti detalji mozaika. Jesu li to Hrvati još prije 2000 godina slagali kockice na Kvarneru?
još jedan detalj - kameni cvijet
rub prostorije i poda obrađenog mozaikom
što se sve tu odigravalo???
pogled prema drugoj prostoriji palače...

mikimiki napisao:cijelo vrijeme mislila sam da je to zgrada konzervatorskog zavoda....znači malo sam fulala.
što se nalazi u toj palači?

Adamić napisao:i ja...![]()
![]()
Vrati se na: Pitanja i odgovori
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 41 gostiju