jazbac napisao:salsoul napisao:Imam osjećaj da često prolazim kraj te lokacije, ali nemam pojma gdje je...
ovo vam je fotografija iz Jurdani, na cesti Matulji-Rupa. U manjoj kući se nalazi sada poduzeće "Skala" d.o.o. , a u velikoj zgradi u pozadini je butiga i pošta Jurdani

. sandrine fotku skineš tj.sejvaš i staviš u imageshack. Par sekundi posla. 

FiumeRi napisao:Krnjevo (sjever), one dvije zgrade su u ulici Giusseppe Carabino ?
Siguran sam da šterne više nema. Moguće je tu sada zaobilaznica ?
Jesi to ti na slici ?
Eto kad ti pitaš, da i ja tebe nešto pitam.

Adamić napisao:Baš lijepe fotke! Slobodno stavidrugi put, naravno ako imaš malo veće slike do 1200 širine, to je sasvim okej. Znam da gnjavim ali neka.

sandrine napisao:Adamić napisao:Baš lijepe fotke! Slobodno stavidrugi put, naravno ako imaš malo veće slike do 1200 širine, to je sasvim okej. Znam da gnjavim ali neka.
hehe, slobodno ti gnjavi, i ja volim veće slike da se bolje vidi, ali na žalost, ovo je izgleda bio neki fotić koji je slikao format otprilike 9x9 cm - ovo su skenirane i povećane slike, više od ovog ne izgledaju dobro...
U redu.
sandrine napisao:eh, da, još samo jedna mala napomena, taj dio ulice što zavija prema dolje, tu je tada još bila Giuseppe Carabino, al je taj dio, sve do onog dijela kud vozi šestica preimenovan u Ivekovićeva. ovo na slici, iza šterne je nekadašnji spoj ulica Mario Gennari i Giuseppe Carabino

nikola napisao:Nismo imali prilike prodiskutirati o ovoj slici. Naoko, sve je jasno. Dva mlada oficira-Ardita, sa otpiljenom glavom riječkog orla iz 1919. godine.
Imamo i dvije slike kako pile glavu i nabijaju zastavu u vrat okrnjenog orla na kupoli gradskog tornja. Ali ova slika je nastala kasnije, slikana je u nekom parku.
To je ono što želim doznati. Kamo je ovo slikano? Vidi se neki kameni stup, kao da je park uz guvernerovu, ali...što vi mislite, kamo su tu glavu odnjeli i slikali se?

alancro napisao:Šta stvarno postoji fotografija samog čina piljenja glave?
alancro napisao:I sad pitanje? Ima li kakve šanse da se nađe glava? Jer ako je išta od orla ostalo onda je to glava.Bila bi to zanimljiva inicijativa da je nađemo. Ima tko kakve imformacije, makar u stilu rekla kazala?

salsoul napisao:Jednog dana, kada budemo dovoljno stasali, napunit ćemo autobus i uputit ćemo se u Rim, vidjeti muzej - ja ću uzeti sprej, da napišem FOF na zid muzeja..

Vrati se na: Pitanja i odgovori
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 136 gostiju