Lokalpatrioti Rijeka • Pogledaj temu - Nepoznate lokacije

Prijava  •  REGISTRIRAJ SE !

Nepoznate lokacije

Prije svega dobrodošli na forum. U ovoj rubrici Vi pitate a mi, članovi foruma odgovaramo. Ako imate kakvo pitanje, koje ima veze s Rijekom i našim krajem, slobodno ga postavite. Stojimo svima na usluzi !
Za postavit pitanje trebate se registrirat, što je vrlo brz i jednostavan postupak u koji ćete se i sami uvjeriti.
Postavite pitanje i pretplatite se na odgovor.
Pogledajte RIJEŠENA i NERIJEŠENA pitanja.
Pravila foruma
Što bolje opišete naslov i vaše pitanje, to je veća vjerojatnost i da ćete prije dobiti odgovor. Vi kao autor pitanja možete označiti temu "NERIJEŠENO" ili "RIJEŠENO". Obavezno prilikom pisanja pitanja postavite opciju na NERIJEŠENO, s time će se vaše pitanje, prikazati u listi neriješenih pitanja, što još više povećava odgovor. Pretplatite se na temu, opcija je pri dnu svake teme. Ne stavljajte slike s drugih poslužitelja za pohranu sliku, koristite našu opciju za umetanje privitaka .
Hvala Vam na pitanju i nadamo se, da ćete što prije dobiti odgovor na vaše pitanje i biti zadovoljni s njime. Ukoliko ste dobili traženi odgovor, označite temu kao "RIJEŠENO".
nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 274

Re: Nepoznate lokacije

Post broj:#341  PostPostao/la nikola » 7.2.2011, 22:32

Evo i prilog tome. Ulica je bila od kamenih kocki.

Slika
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

gost1

Re: Stare slike grada Rijeke

Post broj:#342  PostPostao/la gost1 » 8.2.2011, 02:21

jazbac napisao:
salsoul napisao:Imam osjećaj da često prolazim kraj te lokacije, ali nemam pojma gdje je...

ovo vam je fotografija iz Jurdani, na cesti Matulji-Rupa. U manjoj kući se nalazi sada poduzeće "Skala" d.o.o. , a u velikoj zgradi u pozadini je butiga i pošta Jurdani

Super!

To mi je bila druga mogućnost, da se radi o cesti za Rupu - zbog obrisa nekakvog raslinja i brijega iza kuće, zbog čega Zamet više ne bi odgovarao...

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#343  PostPostao/la nikola » 10.2.2011, 09:46

Nismo imali prilike prodiskutirati o ovoj slici. Naoko, sve je jasno. Dva mlada oficira-Ardita, sa otpiljenom glavom riječkog orla iz 1919. godine.
Imamo i dvije slike kako pile glavu i nabijaju zastavu u vrat okrnjenog orla na kupoli gradskog tornja. Ali ova slika je nastala kasnije, slikana je u nekom parku.
To je ono što želim doznati. Kamo je ovo slikano? Vidi se neki kameni stup, kao da je park uz guvernerovu, ali...što vi mislite, kamo su tu glavu odnjeli i slikali se?

Slika
JAPANSKI: リエカ KINESKI: 里耶卡 KOREJSKI: 리예카 GRČKI: Ριέκα HEBREJSKI: רייקה LATINSKI: Tarsatica

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Teme: 915

Post broj:#344  PostPostao/la Adamić » 10.2.2011, 11:11

Meni je nepoznato. Negdje bi trebalo biti od Starog grada pa do Guvera.Tko će to znati jedino onaj zid bi mogao reći lokaciju ali nije mi poznat.
Rijeka - naša ljubav, naš način života :trobojnicasrce

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#345  PostPostao/la nikola » 10.2.2011, 14:37

Meni daje na park guvera, a ima i smisla da su tamo. Onaj bijeli stup desno, da li bi to mogao biti zid oko palače?

sandrine
ĆO !!!
ĆO !!!

Teme: 1

Post broj:#346  PostPostao/la sandrine » 16.2.2011, 12:44

sjeća li se netko (ili poznaje li) ove lokacije - napomena: ovoga danas više nema
Slika
na slici su moji nona, nono i seka, al bitna je okolina, točnije pozadina
Slika
na ovoj slici je nonin vrt a u pozadini (po sredini slike) se nazire danas nepostojeća šterna čiji je zid s prethodne slike
Zadnja izmjena: sandrine; 16.2.2011, 13:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
Krepat, ma ne molat, pa ki žif, ki mrtaf...

gost

Post broj:#347  PostPostao/la gost » 16.2.2011, 12:57

Krnjevo (sjever), one dvije zgrade su u ulici Giusseppe Carabino ?
Siguran sam da šterne više nema. Moguće je tu sada zaobilaznica ?
Jesi to ti na slici ?

Eto kad ti pitaš, da i ja tebe nešto pitam. :lol:

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#348  PostPostao/la Adamić » 16.2.2011, 12:59

Krnjevo 1978.jpg
Krnjevo 1978.jpg (95.13 KiB) Pogledano 5934 puta

Znači Krnjevo je iz 78. :gore . sandrine fotku skineš tj.sejvaš i staviš u imageshack. Par sekundi posla. :pozdrav:

sandrine
ĆO !!!
ĆO !!!

Post broj:#349  PostPostao/la sandrine » 16.2.2011, 13:08

ma nemam otvoren tamo račun, a inače mi funkcionira preko picase, ne znam zašto sad neće, pa sam prebacila slikice na fejs i sad štima.

je, Krnjevo je, točnije Pinturići, kako su "u narodu" zvali taj dio po nekom mom pretku.
šterne više nema, zaobilaznici je smetala, ulica u ovom obliku više ne postoji jer je presječena zaobilaznicom, a komad vrta su uzeli da bi prepravili ovu našu Mario Gennari kako danas izgleda.

sandrine
ĆO !!!
ĆO !!!

Post broj:#350  PostPostao/la sandrine » 16.2.2011, 13:11

FiumeRi napisao:Krnjevo (sjever), one dvije zgrade su u ulici Giusseppe Carabino ?
Siguran sam da šterne više nema. Moguće je tu sada zaobilaznica ?
Jesi to ti na slici ?

Eto kad ti pitaš, da i ja tebe nešto pitam. :lol:

evo imaš ispod slika objašnjenje, a ja sam ti na ovoj donjoj slikici, ona klinka što čeprka po vrtu s nekakvom motikicom (ili kako bi to moja pokojna nona lepše rekla - rit na vajer :lol: )

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#351  PostPostao/la Adamić » 16.2.2011, 13:14

Baš lijepe fotke! Slobodno stavidrugi put, naravno ako imaš malo veće slike do 1200 širine, to je sasvim okej. Znam da gnjavim ali neka. :lol:

sandrine
ĆO !!!
ĆO !!!

Post broj:#352  PostPostao/la sandrine » 16.2.2011, 13:16

eh, da, još samo jedna mala napomena, taj dio ulice što zavija prema dolje, tu je tada još bila Giuseppe Carabino, al je taj dio, sve do onog dijela kud vozi šestica preimenovan u Ivekovićeva. ovo na slici, iza šterne je nekadašnji spoj ulica Mario Gennari i Giuseppe Carabino

sandrine
ĆO !!!
ĆO !!!

Post broj:#353  PostPostao/la sandrine » 16.2.2011, 13:19

Adamić napisao:Baš lijepe fotke! Slobodno stavidrugi put, naravno ako imaš malo veće slike do 1200 širine, to je sasvim okej. Znam da gnjavim ali neka. :lol:

hehe, slobodno ti gnjavi, i ja volim veće slike da se bolje vidi, ali na žalost, ovo je izgleda bio neki fotić koji je slikao format otprilike 9x9 cm - ovo su skenirane i povećane slike, više od ovog ne izgledaju dobro...

Adamić
Moderator
Moderator
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#354  PostPostao/la Adamić » 16.2.2011, 13:22

sandrine napisao:
Adamić napisao:Baš lijepe fotke! Slobodno stavidrugi put, naravno ako imaš malo veće slike do 1200 širine, to je sasvim okej. Znam da gnjavim ali neka. :lol:

hehe, slobodno ti gnjavi, i ja volim veće slike da se bolje vidi, ali na žalost, ovo je izgleda bio neki fotić koji je slikao format otprilike 9x9 cm - ovo su skenirane i povećane slike, više od ovog ne izgledaju dobro...

: general U redu.

gost

Post broj:#355  PostPostao/la gost » 16.2.2011, 17:09

sandrine napisao:eh, da, još samo jedna mala napomena, taj dio ulice što zavija prema dolje, tu je tada još bila Giuseppe Carabino, al je taj dio, sve do onog dijela kud vozi šestica preimenovan u Ivekovićeva. ovo na slici, iza šterne je nekadašnji spoj ulica Mario Gennari i Giuseppe Carabino

Baš sam mislio napisati da je to Ivekovićeva ali nisam bio siguran. Zbunilo me to što još uvijek ispod zaobilaznice postoji komadić ulice Mario Gennari. Mislio sam da je ta ulica samo iznad zaobilaznice.
Hvala na objašnjenju slike. Malo mi je bio čudno da si 1978. tako mića. :pozdrav:

alancro
Volim Rijeku
Volim Rijeku

Teme: 11

Post broj:#356  PostPostao/la alancro » 16.2.2011, 17:17

nikola napisao:Nismo imali prilike prodiskutirati o ovoj slici. Naoko, sve je jasno. Dva mlada oficira-Ardita, sa otpiljenom glavom riječkog orla iz 1919. godine.
Imamo i dvije slike kako pile glavu i nabijaju zastavu u vrat okrnjenog orla na kupoli gradskog tornja. Ali ova slika je nastala kasnije, slikana je u nekom parku.
To je ono što želim doznati. Kamo je ovo slikano? Vidi se neki kameni stup, kao da je park uz guvernerovu, ali...što vi mislite, kamo su tu glavu odnjeli i slikali se?

Slika

Šta stvarno postoji fotografija samog čina piljenja glave? Pitam zato jer je toranj visok pa bi fotograf morao imat dobre leće ili se popet zajedno s arditima na toranj, ni jedno ni drugo mi se ne čini vjerojatno.
I sad pitanje? Ima li kakve šanse da se nađe glava? Jer ako je išta od orla ostalo onda je to glava.Bila bi to zanimljiva inicijativa da je nađemo. Ima tko kakve imformacije, makar u stilu rekla kazala?

gost

Post broj:#357  PostPostao/la gost » 16.2.2011, 17:36

Postoji razglednica na kojoj je slika piljenja glave. Već je objavljena negdje na forumu. Ako ju ne nađeš, ja ću je potražiti i staviti.
Komadić orla ali onoga velikoga koji je srušen nakon 2. sv. rata je u Rijeci kod osobe čiji je nono vozio orla na taljenje u 3. maj.
Neprovjerena informacija je da je manji dio (glava) odrezanog orla u Rimu u riječkom muzeju. Za tu informaciju ne garantiram jer nisam vidio svojim očima.

gost

Post broj:#358  PostPostao/la gost » 16.2.2011, 17:44

Jednog dana, kada budemo dovoljno stasali, napunit ćemo autobus i uputit ćemo se u Rim, vidjeti muzej - ja ću uzeti sprej, da napišem FOF na zid muzeja.. :mrgreen:

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#359  PostPostao/la nikola » 16.2.2011, 17:55

alancro napisao:Šta stvarno postoji fotografija samog čina piljenja glave?

Postoji, ima je na forumu, potraži ( ne znam ni ja u kojoj je temi : lud )

alancro napisao:I sad pitanje? Ima li kakve šanse da se nađe glava? Jer ako je išta od orla ostalo onda je to glava.Bila bi to zanimljiva inicijativa da je nađemo. Ima tko kakve imformacije, makar u stilu rekla kazala?

Traži se glava duuuugo duuuugo...stoga i ja stavljam ovu sliku ardita i glave, ne bi li odgonetnuli kamo je to slikano. Jer, ako je npr. ispred guvera, za pretpostaviti je da su kasnije glavu smjestili unutra palače.

nikola
Legenda foruma
Legenda foruma

Post broj:#360  PostPostao/la nikola » 16.2.2011, 17:56

salsoul napisao:Jednog dana, kada budemo dovoljno stasali, napunit ćemo autobus i uputit ćemo se u Rim, vidjeti muzej - ja ću uzeti sprej, da napišem FOF na zid muzeja.. :mrgreen:

A što se ne bi ukrcali u stari Fiat i krenuli u Rim :kava:

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pitanja i odgovori