Ova nepoznata je na Mlaci - Giardinu, moja je nona živjela u onoj kući na autobusnoj stanici prema zapadu , i pričala mi je da je prije "dobrovoljne "gradnje nasipa , tj ceste prema Kantridi, glavna cesta išla ulicom luki, a da je njena kuća bila vezana tiramolom za niz kuća koje su bile između postojeće, mislim da je to sada Zvonimirova 6, i srušenog niza koji se nalazio između te kuće i prve kuće u Industrijskoj ispred spomenika za izgradnju ceste. Vjerojatno da je prva kuća sa desne strane ona žuta na špic , nema ceste za školu Podmurvice jer je tamo bila crkva. o tome drugi put, poslje žute je Zvonimirova 6 ispred koje je sadašnja autobusna stanica a pored nje je kuća na koju je pri savezničkom bombardiranju pala bomba i na tom mjestu je poslje rata izgrađena inina zgrada.Ja već duže vremana tražim stare fotografije baš tog dijela Mlake, a pogotovo fotografije naše stare crkve.Danas sam malo i fotografirao mobitelom pa pogledajte.
PS za moderatore , ako su mi fotografije opet u jumbo formatu, slobodno ih smanjite, jednom ću pogoditi format.